Bitcoin hash rate explodează la un nou maxim istoric de 248,11 EH/s

Rata de hash al rețelei a crescut cu 31,69% — de la 188,40 EH/s la 248,11 EH/s — într-o singură zi, securizând și mai mult rezistența împotriva atacurilor asupra rețelei Bitcoin.

Rețeaua Bitcoin (BTC) a înregistrat un nou record pentru rata de hash 248,11 M TH/s începând cu 12 februarie 2022, securizând în continuare ecosistemul descentralizat printr-o rețea în creștere de mineri BTC la nivel mondial.

Nou record Bitcoin hashrate – 248,11 EH/s

Rata de hash se corelează cu puterea de calcul necesară echipamentului informatic al unui miner pentru a confirma o tranzacție. Creșterea recentă a ratei de hash al rețelei BTC asigură securitate suplimentară împotriva atacurilor, împiedicând hackerii să confirme tranzacțiile frauduloase.

După cum demonstrează captura de ecran de mai sus, rata de hash al rețelei a crescut cu 31,69% — de la 188,40 EH/s la 248,11 EH/s — într-o singură zi. În plus, nivelurile ratei de hash ale rețelei Bitcoin au crescut cu 54,33% în ultimul an.

Anterior, interzicerea minatului de Bitcoin in China a condus la îngrijorări cu privire la securitatea rețelei Bitcoin, deoarece țara asiatică a contribuit la 34,25% din rata totală de mining Bitcoin până în iunie 2021.

Odată ce minerii și-au găsit refugiu în alte țări prietenoase cripto, rețeaua Bitcoin a înregistrat o recuperare bruscă – depășind în cele din urmă maximele istorice anterioare.

În prezent, minerii rezidenți în Statele Unite contribuie cel mai mult în ceea ce privește rata de hash globală a rețelei Bitcoin cu 35,4% din puterea de minare.

O analiză recentă Cointelegraph din ianuarie a concluzionat că jucătorii din industrie cred că rata hash BTC va continua să crească. În ciuda panicii investitorilor indusă de volatilitatea prețului BTC, experții din industrie au subliniat că rețeaua Bitcoin a devenit mai puternică decât oricând înainte.

Michael Levitt, președinte co-fondator și CEO al Core Scientific, a declarat pentru Cointelegraph că anticipează ca rata hash globală a BTC să crească în continuare într-un ritm agresiv. Cu toate acestea, el a menționat că această creștere depinde de prețul Bitcoin care va avansa, împreună cu succesul infrastructurii care se construiește în prezent.

Sursa: https://cointelegraph.com/