Cel mai scump NFT CryptoPunk tocmai a fost vândut pentru 23,7 milioane de dolari

NFT-urile (tokenuri non fungibile) continuă să atragă atenția pentru tranzacțiile record. De această dată a fost vândut un CryptoPunk care și-a doborât recordul anterior în ceea ce privește valoarea ETH și USD. Deepak Thapliyal, CEO-ul Chain, a cheltuit aproape 24 de milioane de dolari pentru a cumpăra NFT-ul CryptoPunk #5822.

NFT CryptoPunk vândut pentru 23,7 milioane dolari

Proiect dezvoltat în 2017, NFT-urile CryptoPunk sunt considerate unul dintre OG-urile din spațiul NFT. Sunt o colecție de 10.000 de imagini de artă pixelate și 24*24, în stil tokenizat și pixelat, generate algoritmic.

Puteți afla mai multe despre colectia NFT CryptoPunks pe https://www.larvalabs.com/cryptopunks

Explozia industriei NFT de anul trecut a dus la numeroase tranzacții CryptoPunks în valoare de milioane de dolari. Colecția e compusă din diferite modele, cum ar fi oameni, extratereștri, maimuțe, zombi și altele.
CEO-ul companiei de infrastructură blockchain Chain – Deepak Thapliyal – tocmai a stabilit noul record pentru cea mai mare sumă plătită pentru un CryptoPunk.
Thapliyal a postat pe Twitter că a achiziționat CryptoPunk #5822 pentru 8.000 ETH (în valoare de aproximativ 23,7 milioane de dolari).

Mai târziu, CEO-ul Chain a explicat că a putut folosi efectul de pârghie prin CompoundFinance pentru a achiziționa “incredibila” operă de artă digitală.
Merită remarcat faptul că Thapliyal a cumpărat și cel mai rar tip de avatar CryptoPunk – extraterestru – există doar nouă astfel de piese în colecția de 10.000 NFT-uri.

În afară de cei din interiorul comunității cripto, NFT-urile CryptoPunks au atras nume proeminente și în afara industriei. După cum sa raportat anul trecut, gigantul multinațional al serviciilor financiare Visa a cumpărat unul NFT CryptoPunks pentru 160.000 de dolari.

Sursa: https://cryptopotato.com/