Netflix anunță o nouă serie despre hack-ul Bitfinex care implică 120.000 de Bitcoin

Netflix anunță un documentar despre un cuplu din New York și legătura lor cu spălarea a aproape 120.000 BTC furați în 2016 de pe Bitfinex.

Gigantul de streaming și producție Netflix va produce în curând o serie de documentare despre infamul hack Bitfinex – una dintre cele mai mari infracțiuni financiare din 2016, care a furat 119.756 Bitcoin (BTC) – în valoare de 72 de milioane de dolari la acea vreme.

Documentarul Netflix va fi centrat în jurul unui cuplu din New York și a legăturii lor cu spălarea a aproape 120.000 BTC proveniti din acest hack. Potrivit Netflix, documentarul va fi regizat de regizorul american Chris Smith, cu Nick Bilton ca producător co-executiv. Anunțul scria:

„Netflix a comandat o serie de documentare despre presupusa schemă a unui cuplu căsătorit de a spăla criptomonede furate în valoare de miliarde de dolari în cel mai mare caz de crimă financiară din istorie.”

Intriga se bazează pe două personaje principale – Ilya Lichtenstein și Heather Morgan – cuplul din New York legat de furtul de 120.000 BTC și implicarea lor în spălarea criptomonedelor furate.

După cum demonstrează datele de la Cointelegraph Markets Pro și TradingView, de la hack-ul Bitfinex, prețurile BTC au crescut cu peste 7415% în doar cinci ani.

Netflix notează că „cum valoarea Bitcoin furat a crescut de la 71 de milioane de dolari în momentul hackului la aproape 5 miliarde de dolari, cuplul ar fi încercat să-și lichideze banii digitali creând identități false și conturi online și cumpărând aur fizic, NFT-uri. și mai mult – toate în timp ce anchetatorii supravegheau tranzacțiile și mișcarea banilor pe blockchain.”

Cea mai recentă mișcare a fondurilor furate a avut loc la 1 februarie 2022.

În august 2016, Bitfinex – un exchange cripto cu sediul în Hong Kong, a anunțat că a suferit o breșă în sistemul de securitate. Aproximativ 2.000 de tranzacții aprobate au fost trimise la un singur portofel din portofelele separate ale utilizatorului. Imediat după aceea, prețul de tranzacționare al Bitcoin a scăzut cu 20%, ceea ce a făcut ca valoarea bitcoinului furat să scadă la 65 milioane USD. După ce a aflat despre hack, Bitfinex a oprit toate retragerile și tranzacționarea Bitcoin și a început să urmărească mișcările banilor furați. Clienții Bitfinex, chiar și cei ale căror conturi nu au fost sparte, au avut soldul contului redus cu 36% și au primit tokeni BFX proporțional cu pierderile lor. Accesul bursei la plăți și retrageri în dolari a fost apoi restrâns. Hackul a avut loc chiar dacă Bitfinex asigura fondurile cu BitGo, care folosește un sistem de securitate cu semnături multiple.

Sume mici de bani au început să iasă din portofelul unic la începutul anului 2017 prin piața AlphaBay pentru a fi spălate. După ce AlphaBay a fost închis de o echipă internațională de investigații criminale condusă de FBI, banii au fost redirecționați către piața rusă Hydra. Închiderea AlphaBay poate să fi oferit forțelor de ordine acces la jurnalele interne de tranzacții ale serviciului pentru a da de urma banilor furați.

Sursa: https://cointelegraph.com/